Saturday, November 25, 2006

Hürriyet Gezetesi

Gazete Başlığı








Yorum:Çevre Bakanı Pepe’nin "İstanbul’un yüz karası" dediği Acaristanbul’daki 829 adet villanın kat irtifaklarının iptali için Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye karşı dava açtı. Mahkemeden, yasaya aykırı yapıldığı iddia edilen villaların satışını engellemek için de tedbir istendi.



Orman Genel Müdürlüğü daha önce mahkemelik olduğu İsmet Acar ile oğlu Erdal Acar’ın sahibi olduğu şirkete 14 Kasım’da yeni bir dava daha açtı. Müdürlüğün avukatı Elmas Erdem’in mahkemeye verdiği dilekçede Beykoz Dereseki Köyü, 4-5 paftada yer alan, 215 ve 216 sayılı parsellerin yapılan satış sonucu Serdaroğlu Özel Ormanı olarak Acarlar İnşaat adına tescil edildiği anlatıldı. Dilekçede, davalıların 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 52. maddesinin 2. paragrafındaki " Öancak şehir kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki hususi orman alanlarında, bu kanunun 17. maddesine göre izin almak ve yatay alanın yüzde 6’sını geçmemek üzere imar planına uygun inşaat yapılabilir" hükmüne aykırı olarak Orman İdaresi’nden izin almadan Beykoz Belediye Başkanlığı’ndan 10.04.2003 tarihinde yapı ruhsatı aldıkları söylendi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışından sonra, ormanın içinden geçen yaklaşık 10.5 km. ardından Acaristanbul’a ulaşılıyor. Acaristanbul Evleri, Beykoz’a 6 km. (yaklaşık 8 dk.) ve Acarkent’e 5 km. (yaklaşık 6 dk.) uzaklıkta. Site içindeki yolların toplamı 19 kilometreyi buluyor. Acarlar’ın internet sitelerinde villalara gidiş, bu grafikle anlatılıyor. Saygılarımla...

Gazete linki:http://www.hurriyet.com.tr/

1 comment:

Anonymous said...

Blogunuzda yer alan paylaşımlarınız çok olumlu bulduk ve klima tamir olarak başarılarınızın devamını diler.